Ministerie verhoogt subsidie veiligheid kleine bedrijven.
Staatssecretaris Heemskerk verhoogt het budget dat beschikbaar is voor de pilotfase van de subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) van 3 miljoen euro naar 7, 5 miljoen euro. De reden voor de verhoging is de positieve ontvangst van de regeling waardoor er meer aanvragen zijn dan was voorzien. De VKB is vanaf 1 september 2009 ook landelijk beschikbaar.

De afgelopen maanden is de VKB getest
in de gemeenten Rotterdam, Utrecht en Deventer, bij winkels die zijn aangesloten bij branchevereniging Mitex (mode, schoenen en sport) in het hele land en bij bedrijventerreinen en winkelgebieden met Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van het Hoofdbedrijfschap detailhandel (HBD) en MKB-Nederland. Uit de eerste aanvragen is gebleken dat gemiddelde subsidieaanvraag 4200 euro bedraagt, terwijl met 2500 euro rekening was gehouden. De verwachting is dat tijdens de pilotfase het aantal scans op 2400 uitkomt.

Op 1 februari 2009 is subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven van start gegaan. Winkels en ondernemingen met minder dan 10 personeelsleden worden hierdoor geholpen criminaliteit en fraude te bestrijden. Heemskerk ondersteunt met de VKB kleine bedrijven met een beveiligingsscan op maat door een deskundige. Als de ondernemer vervolgens de aangeraden maatregelen uitvoert, betaalt het ministerie van Economische Zaken vijftig procent van de kosten van de aanpassingen en trainingen die noodzakelijk zijn om de veiligheid in het bedrijf te verbeteren. Voor de komende vier jaar is er voor de VKB in totaal 24 miljoen euro beschikbaar.


Nieuwsberichten.
17/01/10
Betere beveiliging voorkomt 10.000 inbraken.

27/07/09

Ministerie verhoogt subsidie veiligheid kleinere bedrijven.

20/07/09
Politiecellen niet brandveilig genoeg.

07/06/09
Toenemende inbraken. Wat kunt u zelf doen?

09/05/09
Brandbeveiliging scholen laat te wensen over.

12/04/09
Subsidie veiligheid kleinere bedrijven.
Copyright © 2010 Staysafe Security B.V. - All Rights reserved - Ontworpen door: J.Martens